Nieuwe literatuur


Creëren

Ik schrijf recensies over nieuwe boeken, schrijf columns over literair nieuws, maak reportages over literaire events, en interview auteurs over hun werk.

Ontwikkelen

Ik stuur de redactie aan, stippel met hen een koers uit en bedenk daarvoor een (langetermijn) bedrijfsstrategie, en ik speur naar nieuw talent voor de redactie.

Organiseren

Ik onderhoud contact met de literaire wereld en organiseer samen met de redactie literaire evenementen, om zo publiciteit te genereren.

 

 

 

 

Nieuwsgierig naar literatuur


Literatuur vertelt verhalen over ons en over anderen, gaat over de wereld waarin wij leven en creëert tegelijkertijd nieuwe werelden. Precies daarom is Lood nieuwsgierig naar literatuur en alles wat daar mee te maken heeft. Lood is breed, maar neemt je ook mee de diepte in. Lood heeft als doel een breed publiek te interesseren voor literatuur in het algemeen en nieuwe literatuur in het bijzonder. Na het lezen van Lood ben je op de hoogte van het laatste literaire nieuws, maar weet je ook wat er achter de verhalen in boeken schuil gaat, wat er zich afspeelt in de hoofden van schrijvers en welke ontwikkelingen we zien in de literaire wereld. Op Lood vind je achtergrondartikelen, reportages, diepte-interviews en columns, geschreven door een bevlogen redactie vol schrijvers en literatuurliefhebbers.