Verantwoordelijkheden

  • Copywriting
  • Redactie
  • Project Management

Omschrijving

Tekst 2000 is al sinds lange tijd de expert bij het flexibel en snel opzetten, begeleiden en uitvoeren van e-learning processen en het digitaliseren van informatie. Binnen Tekst 2000 werkte ik aan het digitaliseringsproject dat voor Thieme Meulenhoff werd gerealiseerd.

Onderwijs wordt meer en meer in samenspraak met school, docent en leerling gemaakt. Educatieve uitgeverijen zijn genoodzaakt het traditionele onderwijs beetje bij beetje los te laten en te innoveren. De eerste stap is vaak het digitaliseren van bestaande en nieuwe lesmethodes. Sommige uitgeverijen gaan nog een stap verder: zij verleggen de grens én hun focus naar digitaal, en zo wordt het papieren boek meer en meer een bijproduct, een accessoire. Bij Thieme Meulenhoff heb ik binnen een multidisciplinair en zelfsturend team de digitalisering van verschillende lesmethodes voor het voortgezet onderwijs begeleid. Ik werkte onder andere aan Op Niveau (Nederlands), Feniks (Geschiedenis), Carte Orange (Frans), De Geo (Aardrijkskunde), New Interface (Engels) en Phoenix (History).

Naast mijn werk als projectmanager ging ik ook aan de slag als redacteur voor de social media van Tekst 2000. Het bedrijf timmert flink aan de weg, en heeft in korte tijd een mooie verzameling bloggers vergaard, die wekelijks verslag doen van ontwikkelingen binnen e-learning en de educatieve sector. Met kritische blik las ik de blogs en nieuwsbrieven die werden geschreven.