ontwikkeling in de praktijk


Organiseren

Ik formuleer doelstellingen, benodigdheden en deeltaken van het project, en ik stel een planning op.

Aansturen

Als aanspreekpunt van het project stuur ik het projectteam aan, ik bewaak het budget, de voortgang en deadlines.

Communiceren

Ik zorg voor informatievoorziening aan interne en externe partijen en tijdige oplevering van de producten.

 

[

Egentijds muziekonderwijs


Onderwijs wordt meer en meer in samenspraak met school, docent en leerling gemaakt. Educatieve uitgeverijen zijn genoodzaakt het traditionele onderwijs beetje bij beetje los te laten en te innoveren. De eerste stap is vaak digitaliseren. Door de digitale wereld in te zetten bij het leerproces stomen zij de leerling klaar voor de 21e eeuw. Bij Blink begeleid ik als projectmanager realisatie verschillende lesmethodes voor het primair onderwijs. In samenwerking met Het Concertgebouw werkt Blink aan een geheel vernieuwende muziekmethode voor het basisonderwijs, Kazoo. De aanleiding voor de ontwikkeling van een digitale leerlijn is dat het muziekonderwijs op basisscholen de laatste tien jaar steeds verder in de knel is geraakt.
Ook op de Pabo bestaat al jaren nauwelijks nog aandacht voor muziekonderwijs. De methode wordt door Het Concertgebouw en Blink Uitgevers zo ontwikkeld dat leerkrachten met relatief weinig voorbereidingstijd kinderen enthousiast kunnen maken voor muziek. Het wordt een doorlopend programma voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Anders dan bij andere educatieve uitgevers, start Blink niet met de papieren versies van de lesmethode, maar wordt er totaal digitaal gewerkt. Dit zorgt voor een verrassende nieuwe aanpak die tal van mogelijkheden biedt.Anders dan bij andere educatieve uitgevers, start Blink niet met de papieren versies van de lesmethode, maar wordt er totaal digitaal gewerkt. Dit zorgt voor een verrassende nieuwe aanpak en biedt tal van mogelijkheden om snel(ler) te schakelen.
Dit zorgt voor een verrassende nieuwe aanpak en biedt tal van mogelijkheden om snel(ler) te schakelen. Blink is een jonge uitgeverij, die zorgt voor korte lijnen tussen de verschillende partijen, zodat er razendsnel ontwikkeld en vernieuwd kan worden. Bijzonder aan Blink is dat er gewerkt wordt in co-creatie: dit houdt in dat er in samenwerking met partnerscholen, met hun leerlingen en docenten, ontwikkeld wordt. De testversie van de lesmethode wordt uitvoerig getest op scholen, terwijl de lesmethode ontwikkeld wordt. Zo wordt er in nauwe samenwerking een wezenlijk product neergezet. Vernieuwing is voor iedereen een uitdaging en een proces van constant uitproberen, aanpassen en evalueren.

Uitblinken